+373 60 60 55 50

Flori angro in Chisinau, Moldova

RO
RU
3

Chrysant T Baltica angro

ART-26
-
15
+
Adaugă în coș

Crizantema tufa angro Chisinau

Chrysanthemum (crizanteme) este un gen de plante florifere din familia Asteraceae. Sunt originare din Asia si nordul Europei. Mai sunt denumite tufanele, dumitrite, margarete de toamna. Denumirea genului provine de la cuvintele grecesti ‘chrysos’=aur si ‘anthemon’=floare. Sunt plante erbacee perene, ce cresc grupate in forma de tufis. Majoritatea speciilor sunt anuale. Prezinta tulpini drepte, pe care sunt inserate alternat frunzele. Frunzele sunt lobate, cu marginea dintata, de culoare verde-intens. Crizantemele infloresc toamna si au flori din septembrie pana in decembrie. Inflorescenta este un calatidiu simplu, dublu sau bulgare, alcatuit din mai multe flori divers colorate. Fructul este o achena.  

Pentru a favoriza formarea unei tufe ramificate si compacte, la sfarsitul lunii mai, se ciupesc varfurile de crestere. Dupa inflorire, se recomanda taierea tulpinilor (aprox. 20 cm), pentru a stimula dezvoltarea bogata a sistemului radicular si a spori rezistenta pe timpul iernii. 

Inainte de plantare, se recomanda saparea solului pentru a asigura o buna aerare. Crizantemele se planteaza in pamant, in gradina, la mijlocul lunii mai, cand temperaturile nu sunt foarte scazute. Se planteaza intr-un loc semi-umbrit. Se poate adauga un ingrasamant granular cu continut ridicat de azot pentru a stimula cresterea bogata. 

S-ar putea să te intereseze
Rosa Memory Lane angro
ART-330
de la 18 MDL
Rosa Tacazzi angro
ART-341
de la 15 MDL